Swedish license

För att kunna hoppa fallskärm behöver du ha en giltig licens. Licensen måste förnyas varje nytt kalenderår och det gäller alla medlemmar i Svenska Fallskärmsförbundet. Handläggningstiden för din licensansökan kan ta upp till två veckor, så gör din ansökan i god tid.

Du som vet hur det går till att förnya licensen kan gå direkt till skynet här.

Information om digital licens 2024

Så här fungerar din digitala licens:

1. Logga in i SkyNet

2. Gå till "min profil"

3. Där hittar du "Digital licens"

4. Där finns en länk till din digitala licens. (Alla har en egen unik länk)

5. Öppna länken, I länken finns både fram och baksida på din aktuella licens.

Den digitala licensen fungerar även i utlandet, men du bör även skriva ut våra försäkringsvillkor och ta med vid hoppning utomlands. Du hittar villkoren på både svenska och engelska här:

Vill du ha en plastbricka? Beställ frånDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.mot en administrativ avgift på 100 kronor.

Tunnel-licens:

  • Om du tävlar i vindtunnel, på till exempel SM, i Fallsvenskan eller som landslag, men inte har en aktiv fallskärmslicens behöver du lösa en tunnellicens. Kostnaden till SFF är 100 kronor och betalas på via swish 123 319 9353 (ange tunnellicens och årtal). Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.och ange att det gäller tunnellicens, ditt namn, årtal och om du har ett licensnummer. Om du inte har ett licensnummer sedan tidigare, behöver du lämna alla dina personuppgifter så att vi kan lägga upp en medlemsprofil i Idrottonline. För att tävla på SM, i Fallsvenskan eller utomlands behöver du även vara medlem i en klubb ansluten till SFF.

Tandemlicens:

  • För att kunna förnya din tandemlicens måste du ha ett giltigt läkarintyg. Du måste även uppfylla kraven för förnyelse enligt SBF. Läs mer här:
  • Tandemlicensen ingår i förbundsavgiften för vanlig årslicens.
Fyra steg ska klaras av innan kansliet godkänner din licens.
1. Betala årsavgiften (2100 kronor 2024) + medlemsavgiften i din egen klubb. Du kan bara lösa licens genom en fallskärmsklubb.
2. Logga in i SkyNet. Kontrollera uppgifterna och ansök.
3. CI, din chefsinstruktör, godkänner din ansökan när du betalt medlemsavgift plus förbundsavgift enligt klubbens anvisningar.
4. RI, vår riksinstruktör eller SFF kansli godkänner din ansökan.
 
Steg 1 - betala årsavgiften
Börja med att betala årsavgiften (klubbavgiften + medlemsavgiften i förbundet) till det konto som din klubb använder för det ändamålet. Hur stor klubbavgiften är får du reda på i din klubb. Medlemsavgiften i förbundet för 2023 är 2100 kr.
 
Om du redan har förnyat din licens för innevarande år och ska uppdatera den till en högre licensgrad eller komplettera dina instruktörsbehörigheter, kan du förstås hoppa över det här första steget.
 
Steg 2 - logga in i SkyNet, kontrollera & ansök

Logga in i SkyNet här:

- Har du glömt ditt användarnamn eller lösenord skriver du ditt licensnummer och hämtar nytt lösenord. OBS! ditt gamla lösenord från SkyNet2 fungerar inte längre!
Ett nytt lösenord skickas till den e-postadress som du har uppgett till förbundet när du senast förnyade. (Glöm inte att kolla din skräppost).
När du fått ditt nya lösenord behöver du först uppdatera inloggningssidan i SkyNet. Därefter skriver du in ditt tillfälliga lösenord och loggar in.
 
- Om fel e-postadress är inlagd, om e-postadress saknas eller om du inte vet ditt licensnummer, skickar du ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. där du uppger personnummer, namn, klubb och den e-postadress du vill registrera i systemet.
 
När du är inloggad i SkyNet
 
- Om din profil inte är fullständigt ifylld, behöver du först gå in och komplettera med resterande uppgifter. Kontrollera ALLTID adressuppgifter och anhöriguppgifter och uppdatera vid behov..Medlemstidningen Svensk Fallskärmssport skickas fyra gånger/år till den adress som är inlagd i din profil så var noga med att alltid uppdatera din adress vid till exempel flytt.
 
- Ansök om din licensgrad och eventuella instruktörsbehörigheter. Om du har en instruktörsbehörighet du inte kan ansöka om beror det på att det inte blivit registrerat via kansliet i din profil. Kontakta i så fall kansliet. Om du har behörighet att söka B, C och D-cert men det ändå inte går- beror det på att det inte blivit registrerat i din profil att du blivit godkänd på fallskärmspackarutbildning. Kontakta kansliet och även din kursledare(kontrollanten som examinerade dig så att denne kan verifiera till kansliet att du genomfört utbildningen.
 
- Kontrollera att ansökan sker i rätt klubb och för rätt år.
 
- Kontrollera alla uppgifter en gång till för säkerhets skull.
 
- Klicka på knappen Ansök!
Steg 3 - CI godkänner din ansökan
Innan du får licensen godkänd måste din CI (chefsinstruktören i din klubb) godkänna din ansökan. För att hon/han ska kunna godkänna din ansökan (som du gör i steg 2) måste du också ha klarat av steg 1 - du måste ha betalat årsavgiften till din klubb och Svenska Fallskärmsförbundet. 
 
Steg 4 - RI/SFF kansli godkänner din ansökan
När steg 1-3 är klara behöver också RI, riksinstruktören/SFF kansli godkänna din ansökan.
När licensen är godkänd syns det i din SkyNet-profil där även länken till din digitala licens finns. Det kommer också ett mejl till dig när ansökan gått igenom med din digitala licens.
 
 
 
 
 

 

 


Kontakta oss

Adress
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Joakim Berlin, riksinstruktör
070-223 62 02
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, kommunikationsansvarig SFF
073-765 75 71
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512