SFF styrelse har tagit beslut att sänka avgiften för tunnellicens från 1 oktober 2022. Tunnerllicensen gäller kalenderårsvis och är satt till 100 kronor. Från 1 oktober öppnar ansökan för 2022 års licens och man kan då samtidigt ansöka för 2023. Kostnaden är då 200 kronor. I tunnellicensen ingår inte medlemstidningen Svensk Fallskärmssport, men om man vill prenumerera kan man maila till kansliet.

Det här gäller för dig som inte har aktiv fallskärmslicens utan bara vill tävla i vindtunnel:

  • Den som tävlar i vindtunnel, på till exempel SM, i Fallsvenskan eller som landslag, men inte har en aktiv fallskärmslicens behöver lösa en tunnellicens. Kostnaden till SFF är 100 kronor och betalas via swish 123 319 9353 (ange tunnellicens och årtal). Maila även till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.för ansökan och uppge ditt namn, årtal och om du har ett licensnummer. Om du inte har ett licensnummer sedan tidigare, behöver du lämna alla dina personuppgifter så att vi kan lägga upp en medlemsprofil i Idrottonline. För att tävla på SM, i Fallsvenskan eller utomlands behöver du även vara medlem i en klubb ansluten till SFF.

Fallsvenskan är en tävling för alla! Varenda hoppare kan vara med, oavsett erfarenhetsnivå. Du gör hoppen hemma på din egen klubb under omgångarna för Fallsvenskan Outdoor eller i vindtunnel under omgångarna för Fallsvenskan Indoor, men laddar upp hoppfilmerna på nätet och tävlar mot hoppare i hela landet. Läs mer om Fallsvenskan här:

Nu behövs ny samordnare för Fallsvenskan för att den här populära tävlingsformen ska kunna leva vidare. Är du intresserad av tävlingsverksamhet och vill bidra till svensk hoppsport?

Hör av dig till ordförande i Tävlingskommittén Lena Kaulanen.

SM i vindtunnel arrangeras i år av Bodyflight Stockholm, den 18-19 november.

Läs hela inbjudan här:

Observera att den preliminära anmälan skall vara gjord senast 23 september.

Pressmeddelande 15 september 2022

UTREDNINGEN AV FALLSKÄRMSOLYCKAN I VÅRGÅRDA 15 MAJ KLAR

Svenska Fallskärmsförbundets utredning av fallskärmsolyckan med dödlig utgång i Vårgårda den 15 maj 2022 är nu klar. Utredningen visar att den omkomne stallade sin fallskärm på låg höjd i samband med landningen. Stallen medförde att fallskärmen dök och roterade okontrollerat hela vägen ner i marken.

Det här är en förkortad beskrivning av händelseförlopp:

Den omkomne hopparen genomför ett utbildningshopp med en elev och assisterar elevens drag av fallskärmen. Efter att ha utlöst sin egen fallskärm, flyger hopparen mot fältet. På ca. 100 m höjd flygandes på djup broms, initieras landningsvarvet genom en bromsad sväng. Fallskärmen stallar omedelbart och dyker roterande ner mot marken. Hopparen hinner inte återfå kontrollen över skärmen, utan slår kort efter stallen hårt i marken.

Trots att räddningsinsatsen påbörjas omedelbart av läkare och annan utbildad sjukvårdspersonal, gick inte hopparens liv att rädda.

 Utredningens slutsatser är bland annat att Svenska Fallskärmsförbundet uppmanar fallskärmshoppare att öva mer på flygning av fallskärm för lära känna sin fallskärmstyp; detta genom att träna på olika typer av svängar, återhämtning av stall, samt anpassning av flygning av fallskärmen beaktande olika väderförhållanden.

 Hela utredningen finns att tillgå i digital form här:

Frågor om utredningen hänvisas till Riksintruktören: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förbundskonferensen för ordförande och chefsinstruktörer i alla klubbar kommer att hållas traditionsenligt andra helgen i november, den 12-13:e.

Platsen är Karlsborg och mer information och inbjudan kommer att gå ut till klubbordföranden och CI i september.

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512