Friflygarlaget Fax. Foto Tomas Almbo.

Du som hoppar fallskärm har allt att vinna på att börja tävla. Du utvecklas mer och snabbare. Tävling är ett sätt att hitta ett gäng och ett sammanhang. Och med ett mål blir hoppningen roligare och mer meningsfull.

Okej, men hur gör man, då? Här kommer några förslag.
 

Hitta lagkompisar

Det första steget är att säga till folk omkring dig att du är sugen på att prova det här med tävling, så att ni som känner likadant har en chans att hitta varandra. Det behöver inte vara så svårt eller ambitöst. I början räcker det att bestämma några helger när man hoppar ihop, och att man ställer upp i en enkel tävling tillsammans, till exempel Fallsvenskan som inte kräver att man reser någonstans.

Är det svårt att hitta lagkompisar med samma inställning och mål kan du fundera på de individuella tävlingsgrenarna, där man tävlar som enskild person.
 

Ordna skojtävlingar

Du och några till kan dra ihop ett klubbmästerskap i en gren. Kanske enligt konceptet "scramble" där deltagarna lottas ihop i lag? Man brukar i så fall se till att det blir en bra blandning av några erfarna och några nybörjare i varje lag.
 

Tävla online - Fallsvenskan

Fallsvenskan är en serietävling där man möter hoppare och lag från hela Sverige fast man hoppar i sin hemmaklubb. Det finns flera lite enklare nybörjargrenar. Varje tävlingsperiod pågår i en hel månad och man laddar upp de filmade hoppen på nätet. 
Läs mer om Fallsvenskan här:
 

 

 

 

Kontakta oss

Adress
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Joakim Berlin, riksinstruktör
070-223 62 02
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, kommunikationsansvarig SFF
073-765 75 71
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512